Auto overschrijven Almere: wanneer is het nodig?

Een auto moet altijd op iemands naam staan. Op welke naam een auto precies staat, kunt u zien op het kentekenbewijs van het voertuig. Staat een auto niet op de juiste naam, dan kunt u problemen krijgen als u een boete krijgt voor uw auto en heeft u bovendien problemen met uw autoverzekering. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om uw auto op uw naam te zetten. Het op naam zetten van een auto wordt ook wel het overschrijven van een wagen genoemd. U kunt de auto overschrijven in Almere bij Autobedrijf Correct.

Een auto overschrijven: altijd na de koopAuto overschrijven Almere

Als u een tweedehands auto heeft gekocht, moet u deze wagen altijd op uw naam laten zetten. Doet u dit niet, dan blijft de auto op de naam van de vorige eigenaar staan en zoals al eerder vermeld kan dit voor problemen zorgen. Of u nu een auto koopt van een particulier of bij een garage of dealer: u zet de auto altijd op uw naam om problemen te voorkomen en de administratie van de koop rond te krijgen.

Een auto overschrijven: zo werkt het

Het overschrijven van een auto is niet lastig, maar u moet hiervoor wel op de juiste plaats zijn. U kunt uw auto laten overschrijven bij een RDW-balie, maar u kunt dit ook doen bij een erkend kentekenloket. Daarnaast is het ook mogelijk dat u hulp krijgt bij het overschrijven van het kenteken, bijvoorbeeld van de garage of dealer waar u de auto heeft gekocht. Als dit bedrijf u aanbiedt de auto over te schrijven en u dit zelf niet wil doen, mag u dit altijd op deze manier regelen. Wel moet u uw persoonlijke gegevens juist doorgeven, zodat de gegevens op het kentekenbewijs juist zijn.
Wilt u uw auto laten overschrijven in Almere? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

   Contact      Onderhoud